Derek Lesher og Dorte Holbek : Dark Botany

fra lørdag d. 29. marts
til torsdag d. 10. april
åbningstider tirsdag-lørdag kl. 15-18

fernisering fredag d. 28. marts fra kl.16 til kl.19

Dorte Holbek og Derek Lesher, der til dagligt danner par, også uden

for atelieret, åbner med denne udstilling dørene på vid gab ind til deres fortryllede kunstneriske Paradishave.Her er hver en blomst et væsen, der fortæller sære historier om krop og mørke, om vækstbetingelser for liv, om vegetabilske særheder, om blomstring og forrådnelse….

Herbarium Bestiana, kunne man kalde det…- en samling sjældne arter, der ikke findes i de normale botanikbøger.….

Derek Lesher, der både er grafiker, forgylder og installationskunstner fra New York, viser her for første gang sine kølige, dunkle blomsterbilleder.

Materialerne er gouache og lak, og hans sirlige teknik, underfundige tekstning af billederne og store detaljerigdom gør det til en fryd at gå på opdagelse i. En kunstner, som vi forventer os meget af på den danske scene i fremtiden.

Dorte Holbek, der nu udstiller for tredje gang i dette galleri, har barslet med en samling surreelle og helt fabelagtige papirblomstlandskaber, der er så sarte, at de er lige ved at knække….Dorte er mest kendt som maler og objektkunstner, men denne gang har hun kastet sig ud i et helt nyt udtryk med papirklip og bogstavsrelief-objekter.

Dorte Holbek er ydermere kendt for sin meget omtalte kreative scenografi til Teater Republiques madteaterforestillinger Vølvens Spådom og senest Snedronningen, og hun har tillige lavet scenografi til Riddersalen.

Seneste nyheder