Lone Plaetner: WORKS

fra lørdag d. 1. marts
til lørdag d. 22. marts
åbningstider tirsdag-lørdag kl. 15-18

fernisering fredag d. 28. februar fra kl. 16 til kl.19

Lone Plaetner formulerer sig med sit minimalistiske, stramme formsprog, hvor der samtidig er plads til spontanitet, på en måde, der er helt oppe i tiden.

De senere år har hun gradvis bevæget sig fra det abstrakt-koloristiske maleri og til det nuværende ståsted i det konstruktivistisk-konkrete udtryk, hvor hun med sit absolut eget særpræg i både form og helt specielle farvevalg på fornem måde lægger sig i forlængelse af konstruktivismens fædre, Mondrian og Malevitj.

Sammenligner man den aktuelle udstilling WORKS med den tidligere Layers, vil man opdage, at der sket noget nyt i både farvekompositionen og formerne i de nye kvadratiske værker, malet med akryl, men også i hendes udfordrende flerdimensionelle farvetusch-værker på papir. Lone Plaetner maler billeder, der overfladisk er enkle, indtagende og overskuelige, men værkerne rummer altid nogle overraskende detaljer i form af en afvigelse i koloritten eller i formen, som gør, at beskueren med udbytte kan gå på opdagelse i afkodningen af det enkelte værk.

 

Lone Plaetners proces omkring selve tilblivelsen af det enkelte værk er langvarig, det er processen i arbejdet med maleriet, der for hende er det vigtigste, og hun tillader undervejs spontaniteten at trænge igennem. Og det er måske netop hendes åbenhed over for det spontane og dermed forandringslysten, som gør, at Lone Plaetner besidder den for en moden kunstner sjældne evne at holde fast i et koncept uden at gentage sig selv.

Lone Plaetner har i flere år, inspireret af ophold i Andalusien med Alhambras mosaikverden, senere Ostia Antica og New York Citys grundplaner været dybt optaget af at arbejde med mønstre og spillet mellem uortodokse farvevalg og mønstrenes konstruktion. Fornemmelsen for rum, flader og lag er blevet udvidet af kunstnerens besøg i Puglia. Det har ifølge kunstneren åbnet for flere maleprocesser, som nu kommer til udtryk i WORKs.

 

I kan se mere om Lone Plaetner på  www.atelierhusene.dk/loneplaetner og kunstdk.dk

Seneste nyheder