Christian Hansen: Det stille vand, den dybe grund

fra lørdag d. 9. november
til torsdag d. 28. november
åbningstider tirsdag-lørdag kl. 15-18

fernisering fredag d. 8. november fra kl. 16 til kl.19

Det gamle ordsprog ”det stille vand – den dybe grund” er omdrejningspunktet i Christian Hansens kunst med motiver, som på overfladen er idylliske, meditative og tilsyneladende realistisk malede motiver, som vi alle synes at genkende fra sommerlandet og kan knytte hver vores erindring til. Men formen, farven, lyset kan godt antyde, at virkeligheden i de  oliemalede stillebens motiver af træer, der spejler sig i vandet eller  sten, som bryder det stille vand, ikke er så helt tyst og ubevægelig, som den umiddelbart tager sig ud, men langt mere uudgrundelig.

Kunstmaleren Christian Hansen er et af flere eksempler på, at en karriere som professionel bygningsmaler også kan føre til kunstnerisk anerkendelse som billedkunstner. Og anerkendelse som kunstner opnåede Christian Hansen allerede ved sin debut med flere værker på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1996.

 

Han har siden haft talrige separatudstillinger og desuden udført en række store udsmykningsopgaver i det offentlige rum for flere skoler og biblioteker, og man kan også se eksempler på Christian Hansens kunst i form af et gavlmaleri i Nannasgade og et vægmaleri i Saxogade.

Christian Hansen, som er født 1951, startede som kunstner i jazzmusikken som altsaxofonist og har desuden virket i det berømte Clausen & Petersens gadecirkus som musiker, maler og chauffør, det er med andre ord en kunstner, som har været viden om, men som i dag først og fremmest er en fremragende billedfortæller, moderne, men også med rødder tilbage til ældre mestre. 

Seneste nyheder