galleriet

Senere har jeg under rejser både i New York, Los Angeles og europæiske storbyer som Berlin set udstillinger præsenteret på andre utraditionelle lokaliteter, i fabrikshaller – eller hos kunstsamlere i deres private lejligheder.

Da jeg i efteråret 2005 arbejdede et lille halvt års tid i et mindre galleri på Frederiksberg, som lukkede, var jeg blevet så meget bidt af arbejdet, at jeg besluttede at blive selvstændig gallerist.

Og da jeg noget nedtrykt havde kikket mig om i diverse kældere, var det, at jeg kom til at tænke på mine oplevelser i udlandet. Pludselig det gik op for mig, at jeg i min Østerbrolejlighed vis-s-vis Sortedam Søen faktisk havde det mest perfekte udstillingslokale stående klart til at vise moderne billedkunst fra de helt små til de helt store formater i op til 3 x 2 meter. Nemlig min lyse spisestue på 40 kvadratmeter og med 3,5 meter op til stukloftet.

Her debuterede jeg i marts som gallerist med koloristen Kurt Rasmussen, og siden har jeg haft skiftende tematiske separatudstillinger med skarpe yngre kunstnere hver måned, og der er allerede planlagt udstillinger for starten af 2007.

Galleri Jytte Arntzen er og vil også gerne være et anderledes galleri. Det anderledes ligger først og fremmest deri, at det er et galleri midt i en bolig, hvor der i forvejen er masser af oliemalerier og også litografiske værker på væggene af skarpe danske kunstnere.

Mine udstillinger handler nok om malerier af foreløbig en kunstner ad gangen på udstillingslokalets vægge. Men billederne er således ikke fremmedelementer i lejligheden. De er en løbende saltvandsindsprøjtning af en lille måneds varighed, og hvor billeder i traditionelle professionelle gallerier er på gæstevisit i et udstillingslokale, vil mine kunstnere hos mig hænge på en helt anden måde. Nok på gæstevisit – men først og fremmest vil de blive præsenteret der, hvor

billedkunst normalt hører hjemme, når de har forladt atelieret: Nemlig i et hjem. Det giver mine gæster lejlighed til ved selvsyn at kunne forestille sig, hvordan billederne kunne tage sig ud i deres eget hjem.

I Galleri Jytte Arntzen starter udstillingens gæster for så vidt udstillingsbesøget, når de træder ind ad døren, for allerede i entreen er overtøjet på knagerækken veget for de første af den aktuelle kunstners værker. Velkommen!

Seneste nyheder